سُوۡرَةُ هُود وَلَا تَرۡكَنُوٓاْ إِلَى ٱلَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ ٱلنَّارُ وَمَا لَڪُم مِّن دُونِ ٱللَّهِ مِنۡ أَوۡلِيَآءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ (١١٣) Dan janganlah kamu cenderung kepada orang-orang yang berlaku zalim maka (kalau kamu berlaku demikian), api Neraka akan membakar kamu, sedang kamu tidak ada sebarang penolong pun yang lain dari Allah. Kemudian (dengan sebab kecenderungan kamu itu) kamu tidak akan mendapat pertolongan. Hud(113)

Followers

Mai tonton Yop TV informasimterkini

Sila tekan butang mute untuk on/off audio

Live Ceramah Tok Guru

July 2, 2011

MP Sg. Siput Dan Lima Yang Lain Ditahan Di Bawah Akta Darurat


ShareKUALA LUMPUR 2 JULAI : Ahli parlimen Sungai Siput, Dr D Jeyakumar dan lima yang lain ditahan di bawah Akta Darurat setelah mereka dibebaskan pada jam 2 petang tadi.


Setiausaha Agung Parti Sosialis Malaysia (PSM), S. Aruchelcan ketika dihubungi Tv Selangor mengesahkan hal itu sebentar tadi.


" Ya beliau ditahan di bawah Akta Darurat bersama lima yang lain.


" Mereka tadi dibebaskan dan mereka akan dibawa ke Bukit Aman pukul empat petang ini,"kata beliau.


Menurut peguam mereka, antara ahli lain yang ditangkap semula itu adalah timbalan pengerusi PSM M Saraswathy, ahli jawatankuasa pusat Choo Chon Kai, M Sukumaran, setiausaha bahagian Sungai Siput Letchumanan dan pemimpin pemuda Sarat Babu.


Dr Jeyakumar pada 25 Jun lalu ditahan polis bersama 31 yang lain ketika menaiki sebuah bas di Plaza Tol Sungai Dua, Pulau Pinang.


Bendahari PSM Siva Rajan pada sidang media di luar mahkamah Butterworth berkata kumpulan itu dibebaskan dari ibu pejabat daerah polis Kepala Batas, Pulau Pinang pada jam 2 petang tadi.
Namun mereka ditangkap semula oleh anggota polis Bukit Aman yang bersedia menunggu di luar balai berkenaan.


Pada Khamis, 30 Jun lalu, Mahkamah Tinggi Pulau Pinang memutuskan keenam-enam mereka dikenakan tahanan reman sehingga hari ini.


Aktivis tersebut menyertai siri kempen "Udah La Tu Bersaralah" yang dilancarkan pada 24 Jun, menjelang perhimpunan Bersih 2.0 bagi menuntut pembaharuan sistem pilihan raya.


Polis mendakwa berdasarkan beberapa barangan yang dirampas daripada aktivis berkenaan menunjukkan mereka mempunyai kaitan dengan fahaman parti Komunis Malaya (PKM).


Akta Darurat merupakan suatu akta yang menggunakan pendakatan penahanan tanpa bicara seperti yang diamalkan dalam Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

TVS NEWS

July 1, 2011

YDP TAPAH DAN 5 LAGI DIAMBIL KETERANGAN DI BALAI TAPAH...SELEPAS SOLAT JUMAAT TADI.....

IGP tolak syor laluan khas anjur Himpunan Bersih 2.0

KUALA LUMPUR, 1 Julai — Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar menolak idea Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) Datuk Ambiga Sreenevasan agar pasukan keselamatan menyediakan laluan bagi mereka mengadakan Himpunan Bersih 2.0 dengan aman dan tanpa mengganggu sesiapa.
Kata Ismail (gambar), keputusan membenarkan perhimpunan termasuk disediakan laluan khas bagi peserta Himpunan Bersih 2.0 tidak akan menjadi pilihan terbaik ke atas kepentingan awam kerana bolah menyebabkan ketegangan dan huru-hara.
“Saya tidak akan bersetuju dengan cadangan ini,” kata beliau dipetik laporan New Straits Times hari ini.
Ismail berkata langkah yang dihasratkan oleh Bersih akan menjejaskan keselamatan negara dan ketenteraman awam.
“Ada banyak kemungkinan yang boleh wujud jika perhimpunan diteruskan,” kata Ismail yang semalam mengadakan pertemuan dengan Ambiga di ibu pejabat polis Bukit Aman di sini.
Mengikut laporan petang semalam, Ambiga berkata pihaknya telah meminta polis sendiri mencadangkan satu laluan yang pihak berkuasa rasa sesuai untuk mereka mengadakan perarakan tanpa gangguan kepada sesiapa pun.
Ambiga berkata pasukan pemantau pilihan raya ini telah mengemukakan cadangan kepada Ismail dengan harapan PDRM akan bersikap terbuka dan bekerjasama dengan gabungan tersebut.
“Kami telah memberitahu mereka, pihak polis, sekarang anda pilih satu lokasi di Kuala Lumpur ke Taman Jaya, atau

Baca lagi

DEMO ANTI UTUSAN DI MASJID JAMEK TAPAH

TURUN JANGAN TAK TURUN...LPS SOLAT JUMAAT